Reset Password

header_image
Your search results

Izleti

IZLETI BRODOM

NACIONALNI PARK KRKA

  • Jedinstveni pogled na slapove Krke sa samo 100m razdaljine
  • Pogled na Šibenik (3 tvrđave, katedrala pod zaštitom UNESCO-a)
  • Obilazak bogate etnografske zbirke i stare mlinice
  • Raznolik i slikovit biljni svijet rijeke Krke sa čak 1022 svojti.

O Nacionalnom parku Krka

a svojih sedam sedrenih slapova, Krka je prirodni i krški fenomen. Nacionalni park Krka obuhvaća dio najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Nacionalni park osim prirodnim obiluje i kulturno-povijesnim spomenicima. Među njima se osobito ističe franjevački samostan na otočiću Visovcu koji se smjestio na ujezerenom dijelu rijeke. Na starim mlinicama preuređenim u male etnografske muzeje uživo ćete vidjeti kako se na stari način mljelo žito. Glavna atrakcija Nacionalnog parka Krka njegovih su 7 slapova, među kojima je Roški slap najprostraniji, a Skradinski buk najveći i najpoznatiji. Ispod Skradinskog buka smještena je hidroelektrana Jaruga, druga najstarija hidroelektrana na svijetu i prva u Europi.

Opis izleta

Nezaboravno iskustvo vožnje brodom do Krke ne može se doživjeti autom ili autobusom. Naš brod Desto (115 godina) dovest će vas do slapova Krke na samo 100 metara razdaljine!

Trajanje: 09.00 sati – 17.00 sati

Cijena izleta:

  1. IZLET NP KRKA – LIPANJ I RUJAN

Odrasli

Djeca do 7 godina gratis, od 7-18 godina

Doplate:

*Nadoplata za ručak 70,00 kn

  1. IZLET U NP KRKA – SRPANJ I KOLOVOZ

Odrasli 300,00 kn

Djeca do 7 godina gratis, od 7-18 godina

Doplate:

*Nadoplata za ručak 70,00 kn

Uključuje:

prijevoz brodom Desto

stručnog vodiča

ulaznica u nacionalni park.

Oprema broda:

aperitiv bar sa širokom ponudom pića

komotan zatvoreni salon

sanitarni čvorovi

sjedenje na palubi.

Plan izleta:

 

Polazak u 09.00 sati iz luke u Vodicama.

 

Vožnja do kanala sv. Ante prema Šibeniku, pogled na tvrđavu sv. Nikole iz 16. stoljeća. ŠIBENIK Nastavak vožnje ušćem rijeke Krke do Prokljanskog jezera te dalje kanjonom do podnožja Skradinskog buka. Pristajanje u Nacionalnom parku Krka oko 11.30 sati. Pauza za kupanje i obilazak Nacionalnog parka – obilazak mlinica, Skradinskog buka, hidroelektrane Jaruga, posjet restoranima, suvenirnici, odmor. Povratak u 14.45 sati istim putem, dolazak u Vodice u 17.00 sati.

 

NACIONALNI PARK KORNATI I PARK PRIRODE TELAŠĆICA

Obilazak više od 200 otoka u jednom danu

Neponovljiv doživljaj prekrasnih kornatskih klifova

Kupanje u slanom jezeru Parka prirode Telašćica

Neopisivi prizori prirode, povijesnih trenutaka i kulturnih znamenitosti.

 

O Kornatima

Zbog izuzetne prirodne ljepote, velike razvedenosti obale, očuvane prirode te bogate morske flore i faune, kornatski akvatorij proglašen je Nacionalnim parkom 1980. g. Ukupna površina Parka je oko 220 kvadratnih kilometara, a sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi. Nacionalni park Kornati obiluje posebnostima i ljepotama kako po svojoj prirodnoj tako i po kulturnoj baštini. Prekrasni vidikovci pružaju jedinstven pogled na netaknutu i veličanstvenu prirodu. Okomite litice, tzv. „krune“ Kornatskih otoka, jedna su od najupečatljivijih prirodnih pojava na Kornatima. To su klifovi na nizu otoka Nacionalnog parka Kornati koji gledaju prema otvorenom moru i staništa su rijetkih vrsta.

O Parku prirode Telašćica

Park prirode Telašćica područje je očuvane jedinstvene prirode, kontrasta strmaca, mirnih uvala i jezera Mir.

 

Tri prirodna fenomena Telašćice ujedno su i njezina glavna obilježja: uvala Telašćica kao najveća i najsigurnija prirodna luka na Jadranu, takozvani „klifovi“ koji se nalaze na Dugom otoku i koji se uzdižu do 161 metra iznad mora i poniru u dubinu do 90 metara te slano jezero Mir s ljekovitim svojstvima. Bogata mediteranska vegetacija broji oko 500 biljnih vrsta. Podmorski svijet broji preko 300 biljnih i 300 životinjskih vrsta.

 

Opis izleta

 

Izlet našim brodom Ina jedinstven je jer vam nudi obilazak i Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode Telašćica sa slanim jezerom! Na ovom izletu obići ćete gotovo 200 otoka u jednom danu!

 

Trajanje: 09.00 sati – 17.30 sati

 

Cijena izleta za individualne goste:

 

*djeca do 4 godine besplatno, od 4 do 12 godina popust 50%

 

Uključuje:

 

prijevoz brodom Ina

stručnog vodiča

aperitiv na brodu

ulaznicu za Nacionalni park Kornati

ulaznicu za Park prirode Telašćica

ručak s uključenim 3dcl vina i mineralne vode ili soka

muziku uživo.

Oprema broda:

 

aperitiv bar sa širokom ponudom pića

moderno opremljen zatvoreni salon

sanitarni čvorovi

paluba s vanjskim sjedenjem.

Plan izleta:

 

Polazak u 09.00 sati iz luke u Vodicama.

 

Vožnja murterskim morem do ulaza Opat (JI ulaz u Nacionalni park) oko 10.20 sati. Izlazak na otvoreno more, vožnja Nacionalnim parkom ispod klifova s pogledom na najviši klif Klobučar. Oko 11.15 sati ulazak u Srednji kanal, ručak na brodu, nastavak vožnje uz crkvicu Gospe od Tarca i pogled na tvrđavu Tureta iz 16. stoljeća. Dolazak u Park prirode Telašćica u 12.00 sati, kupanje u slanom jezeru ili moru, obilazak vidikovca na klifovima uz mogućnost kupnje suvenira, posjet restoranima ili odmor u gustoj borovoj šumi.

 

Povratak u 14.45 sati gornjom rutom, izlazak na prolaz Mala Proversa s arheološkim nalazima iz rimskog doba, nastavak vožnje Žutsko-sitskom skupinom otoka (Gornji Kornati), južnom stranom otoka Murtera preko ribarskog naselja Tribunj. Povratak u Vodice u 17.30 sati.

 

*Napomena: u slučaju lošijeg vremena ruta se može malo izmijeniti.